033 489 35 74 info@calzo.nl Parallelweg 15, 3931 MS Woudenberg |

033 489 35 74 info@calzo.nl
Parallelweg 15, 3931 MS Woudenberg

Buiten jaloezieën en beschermkappen

Calzo Bouwspecialiteiten biedt twee verschillende gekraalde varianten aan namelijk de 60 mm en 80 mm. Daarnaast bieden wij ook de 80 mm ongekraald buiten jaloezie aan.

60 mm gekraald

Daar waar de jaloezieën met de brede lamellen van 80 mm passen hebben wij een speciale oplossing. Door middel van een beproefde techniek kunnen wij jaloezieën plaatsen met een lamel breedte van 60 mm.

Deze jaloezieën zijn op vrijwel elk venster mogelijk.

80 mm gekraald

De 80 mm gekraald, een gecombineerde moderne zonnescherm technologie met een klassieke, bolle geprofileerde lamellenvorm.

Door de dubbelzijdige flanging krijgt de lamellen de nodige vormvastheid waardoor de gehele constructie voor een korte tijd ook bestand is tegen een sterke windkracht. Het snoer is op een zodanige manier getest dat het met intensief gebruik langer dan 10 jaar zou moeten meegaan. Dus zijn deze lamellen van Calzo Bouwspecialiteiten niet alleen veelzijdig, eenvoudig in gebruik, maar ook nog eens robuust.

De standaarduitvoering heeft gesloten lamellen die met een hoek van 90° kunnen open staan, maar het kan op elk gewenst moment worden aangepast. Bijvoorbeeld wilt u de lamellen volledig gesloten hebben? Zorg dat de sluiter volledig naar beneden is en het zal met een hoek van 180° volledig gesloten zijn.

80 mm ongekraald

Lamellen die ongekraald en platter zijn hebben het voordeel dat als je ze omhooggehaald hebt dat ze aanzienlijk minder ruimte innemen. En kan het op een onopvallende en ruimtebesparende manier gemonteerd worden.

De standaarduitvoering kan naar uw wens constant aangepast worden, van helemaal gesloten (met een hoek van 180°) tot open (hoek van 90°). De latten van de lamellen zijn door middel van een ladder vlechtwerk aan elkaar verbonden wat voorkomt dat ze bijvoorbeeld losraken of gaan schuiven. Op verzoek kan de lamellen worden voorzien van kunststof oogjes die geplaatst worden in de gaten van de lamellen.

Door het ontwerp van deze platte lamellen is het ook uitstekend geschikt voor het gebruik in een dubbele gevel, openstaande ramen of voor interne bevestiging.

De met kunststof gecoate stalen kabels die door de gaten in de lamellen gaan voorkomen dat de lamellen ingedrukt worden als ze door bijvoorbeeld een sterke windvlaag tegen uw kozijn worden aangedrukt. In het hoofdprofiel zijn ze verankerd en met klemmen vastgezet.

Beschermkappen

Beschermkappen die doeltreffend dienen om bescherming te bieden aan uw ingetrokken jaloezieën tegen verschillende weersomstandigheden.

Calzo Bouwspecialiteiten heeft verschillende standaard vormen voor de beschermkappen, maar ook zijn wij in staat om een aangepaste/creatieve vorm te maken.

De beschermkappen zijn poederkleur gelakt en verkrijgbaar in alle RAL-kleuren.