Lamellen voor Rollecate in Nijmegen.

In overleg met architect Teake Bouma hebben we de panelen ontworpen voor het Penthouse van Estel te Nijmegen, het oude Royal Haskoning gebouw, welke als totale elementen door de firma Rollecate zijn gemonteerd. De elementen bestaan uit gelaserde zijplaten waartussen de cubic en linear lamellen gemonteerd zitten. Op deze manier zijn deze ineens door middel van een kraan aan de gevel gemonteerd. De elementen zijn uitgevoerd in brons geanodiseerd.

De Schauw Putten

De Schauw Putten

Project:                                            39 sociale huur appartementen De Schauw – Putten
Architect:                                        Jorissen Simonitti Architecten
Aannemer:                                      Van Wijnen Hardewijk BV
Toegepaste producten:             DucoSun Ellips 200

 

Voor de opdrachtgever  Woningstichting Putten mochten wij in samenwerking met de aannemer Van Wijnen Hardewijk BV dit mooie project realiseren.

Voor het nieuw gebouwde appartementen complex gelegen aan de Engweg in Putten was door JORISSEN Simonetti Architecten een lamellenluifel aan de dakrand rondom het gehele gebouw bedacht.

Door gebruik te maken van een Ducosun Ellips 200 lamel gedragen door een uit de muur kragend stalen mes met een dikte van 10 mm, werd een uiterst slank lamellenluifel systeem gecreëerd.

Door de lamellen op de binnen en buitenhoeken door slechts het 10 mm brede draagprofiel in een 45° hoek door te laten lopen werd een strak lijnen spel verkregen.

Badhuisstraat Scheveningen

Badhuisstraat Scheveningen

Project:                                   Badhuisstraat Scheveningen
Architect:                               Studio Leon Thier
Aannemer:                            Heilijgers Bouw BV
Toegepaste producten:   DucoSlide 40/40-60F

 

Samen met Bouwbedrijf Heilijgers Bouw BV uit Amersfoort mogen wij een prachtig project in Scheveningen gaan realiseren.

Op de plek van het voormalig postkantoor wordt een nieuw appartementen complex met op de begane grond een supermarkt gerealiseerd, Calzo bouwspecialiteiten mag voor de 68 bovengelegen appartementen in totaal 141 stuks DucoSlide systemen leveren en monteren.

Architecten Studio Leon Thier heeft voor dit project gekozen voor het DucoSlide LuxFrame, door het smalle 40-40 kaderprofiel heeft dit uiterst fraai afgewerkte handbediende systeem een zeer slanke uitstraling.

Met het zeewater praktisch voor de deur zijn de geleverde aluminium producten extra gevoelig voor corrosie, uit dat oogpunt krijgen alle systemen een Pré-anodisatie behandeling voor dat de schuifframes en de railsystemen een Qualicoat moffel laag worden voorzien.

De oplevering van dit project staat voor de tweede helft van 2016 geplant.

 

ND Logistics – Nieuwegein

ND Logistics – Nieuwegein

Project:                                                ND Logistics – Nieuwegein
Architect:                                            DENC Den Haag
Aannemer:                                          Pleisier Bouw Genemuiden
Toegepaste producten:                 DucoSun Cubic 200 vertikaal

Bij dit project wilde de opdrachtgever een zichtwerend geveldeel realiseren waarachter de watertank van de sprinklerinstallatie opgesteld zou worden.
De architect had dit project een open gevel voor ogen en heeft hier een DucoSun Cubic 200 lamel toegepast, de in de verticale richting geplaatste lamellen welke in de zelfde kleur als de gevel (Ralkleur 1015) werden gecoat vormen op deze manier een slank en strak geheel, waar op een verfijnde wijze een scheiding tussen de gevel en opstelplaats voor de watertank is gecreëerd.

Zorgcentrum Nulland – Kerkrade

Zorgcentrum Nulland – Kerkrade

Project:   Zorgcentrum Nulland – Kerkrade
Architect:   Wauben Architects Sittard-Geleen
Aannemer:   Van Wijnen Sittard BV
Toegepaste producten: DucoWall Classic W 50 Z

Voor dit project hebben wij op drie identieke zorggebouwen een zichtwerend lamellenscherm geplaatst om de luchtbehandelingsinstallaties aan het zicht te onttrekken.
De architect heeft hier gekozen voor het DucoWall Classic W50Z systeem, de lamelsystemen zijn in deze situatie tegen een door de aannemer in het dak opgenomen bouwkundige draagconstructie geplaatst.

KFC (Kentucky Fried Chicken) Sittard – Geleen

KFC (Kentucky Fried Chicken) Sittard – Geleen

Project: KFC (Kentucky Fried Chicken) Sittard – Geleen
Toegepaste producten: Ducosun Ellips 100, Ducosun Ellips 200
Architect: XS Architecten Amersfoort
Aannemer: Bouwbedrijf Berghege

Op de eerste verdieping is een lamellen systeem toegepast met zowel een zonwerende als een esthetische functie. De Ducosun Ellips 100 lamel is hier in een aluminium uitkragend kader gemonteerd dat gelijktijdig de neggekant van de terug vallende kozijnen afdekt.
Op het dak is rondom een lamellenscherm geplaatst. Hier bekleed het lamellenscherm de dubbel functie van esthetische verhoging van het gebouw en een zichtwerend scherm voor de daar geplaatste luchtbehandelingsinstallaties. Dit lamellenscherm is opgebouwd uit Ducosun Ellips 200 lamellen op deels zelfdragende en deels bouwkundig aangebrachte consoles.

Project westerhaar

Westerhaar

Een “normale dakombouw” ter afscherming van installatiewerk . In Westerhaar kozen ze voor een geanodiseerde basic lamel. De kleur komt bij benadering uit bij Ral 9006.

Project Odijk

 

Odijk

Bij de uitbreiding van de sporthal werden installatie werken op het bestaande dak geplaatst.

Calzo werd gevraagd hier een wand omheen te plaatsen. Zo werd voorkomen dat het waterdichte dak moest worden opengemaakt om er constructie op te plaatsen.

Project lelystad

Lelystad

Ter afscherming van het installatiewerk op het dak, is de dakrand verhoogt met vier Ellips lamellen. Welke onder een hoek van 45 graden omlaag gericht zijn geplaatst. Het Calzo draagsysteem kwam hier goed tot zijn recht.

Hoogteverschillen in het dakvlak, werden probleemloos opgevangen met dit flexibele systeem.

Project Hilvarenbeek

 

Hilvarenbeek

9 Slides. 3 x 3 sets ter afscherming zowel tegen direct zonlicht, als voor privacy. Hier is het lux frame gekozen met een Western Red Ceder lamel.

De Western Red Ceder lamellen komen terug als gevelafwerking in het project. Met de combinatie zink, stalen gevelafwerking werd een fraaie uitstraling verkregen.